Solidaritate pentru educatie si dezvoltare locala

DSC_09677.jpg
 

solidaritate pentru educatie - donatii de echipamente IT prin programul Educlick

In Romania exista in continuare un decalaj informatic mare intre zonele urbane si rurale, Multi copii si tineri nu au inca acces la o educatie moderna. Un procent foarte scazut dintre calculatoarele din Romania serveste la educatia copiilor si tinerilor, dar si acestea sunt concentrate in marile orase ale Romaniei.

In cadrul atelierului reconect, colectam, testam, reutilizam si reciclam deseurile electrice si electronice (DEEE) si le transformam in echipamente IT reconditionate care ajung acolo unde este nevoie de ele prin intermediul programului Educlick.

Prin programul Educlick  oferim acces la o educatie de calitate si sanse egale copiilor si tinerilor nevoiasi! In 10 ani am reusit sa donam peste 11700 de calculatoare complete la peste 2000 de scoli, gradinite, asociatii si fundatii, de care se bucura peste 346000 de copii si tineri.

Citeste mai mult!

 

santierele de solidaritate

1ère semaine, Vurpar, village Rom - 063.jpg

Santierele de solidaritate sunt proiecte pe care Ateliere Fara Frontiere le implementeaza pe plan local, in parteneriat cu o structura beneficiara care propune un proiect de renovare/ reabilitare a unui spatiu (teren de sport, spatiu de joaca, sala de festivitati etc) destinat activitatilor cu copii si tineri in dificultate, de obicei cu dizabilitati severe sau din comunitati marginalizate.

Ajutorul acordat de catre Ateliere Fara Frontiere consta in mobilizarea unor voluntari - persoane in dificultate aflate in parcurs de insertie socio-profesionala, care vor lucra si vor locui in comunitatea respectiva pe o durata de 2 -3 saptamani, si ajutor financiar partial destinat acoperirii cheltuielilor cu materialele necesare si voluntarii.

Structura partenera trebuie sa vina in completarea acestui proiect cu diferite resurse de care dispune, de exemplu: mobilizarea unor voluntari locali, cazarea si prepararea alimentelor furnizate de catre Ateliere Fara Frontiere pe durata proiectului...

Santierele de solidaritate organizate de catre Ateliere Fara Frontiere constitue un instrument pretios pentru activitatea asociatiei Ateliere Fara Frontiere, caci in plus fata de colaborarea cu diversi actori institutionali, privati si asociativi si in afara realizarilor concrete in favoarea copiilor in dificultate, aceste santiere ne permit:

  • sa facilitam si sa valorizam implicarea civica activa a tinerilor defavorizati ;
  • sa favorizam incluziunea sociala si profesionala a persoanelor in dificultate, punand in valoare implicarea lor;
  • sa sensibilizam opinia publica si sa responsabilizam beneficiarii in ceea ce priveste lupta impotriva marginalizarii, implicarea civica, solidaritatea, lupta impotriva risipei si protectia mediului.

Acest gen de proiecte permit persoanelor in dificultate din atelierul de insertie nu numai sa constientizeze sensul si finalitatea muncii lor, dar si a propriei valori, sa capete incredere in competentele lor si sa realizeze ca solidaritatea nu este doar un concept, ci si un mijloc prin care ei pot sa ajute cu posibilitatile lor pe altii.

Citeste mai mult!