Valcelele - Floroaica (Calarasi), martie 2009

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a organizat in perioada 15 martie – 5 aprilie 2009 un santier international de solidaritatecare a mobilizat voluntari romani si francezi care au construit in comuna Valcelele (Calarasi) un teren de sport si au amenajat si renovat locurile de joaca pentru copii.

Descrierea proiectului:

  • Construirea unui teren de sport multifunctional (fotbal, basket, tennis)
  • Reamenajarea/imbunatatirea spatiilor de joaca
  • Dotarea cu echipament sportive si informatic a 2 sali de curs
  • Construirea a 2 gropite cu nisip
  • Amplasarea unei casute cu toboggan

Proiectul a fost de amploare internationala, franco-romana, fiind implicati 25 de voluntari (12 francezi si pentru prima data, s-a reusit implicarea a 13 romani de la asociatiile partenere), persoane care se afla in difultate sociala, situatii de risc, dar si de alta natura. Proiectul in sine, detine o componenta sociala importanta, care vizeaza implicarea acestor persoane intr-un process de re/insertie socio-profesionala si schimb intercultural. Prin intermediul “Santierelor de Solidaritate Internationala”, Ateliere fara Frontiere urmareste accelerarea si re/directionarea acestor persoane catre piata muncii printr-un parcurs monitorizat. In cadrul acestor santiere, aceste persoane alaturi de comunitatea beneficiara, construiect terenuri de sport, re/amenajeaza spatii de joaca, in folosul copiilor nevoiasi.

Multumim partenerilor nostri din Romania, fara de care acest proiect nu ar fi fost posibil :

Asociatia Samu Social, Asociatia Viitor Plus, Camera De Comert Calarasi, Consiliul Judetean Calarasi, Fondul Social European, Fundatia Parada, IR Colors, Lafarge Romania, Organizatia Umanitara Concordia, Primaria Valcelele, SC Lavelenti Company Srl, SC Nico Construct Srl, SC Snas Construct Srl, SC. Contrust Sa, SC. G&G Perfect Stil Srl, SC. Meridian Srl

 
ateliere fara frontiere