2 Mai, judet Constanta 2010

In 2010 pe litoralul romanesc mai erau doar doua tabere de stat functionale pentru copiii care ar trebui sa-si  petreaca o parte din vacanta de vara,  celelalte fiind privatizate si bineinteles ca s-a investit in reabilitarea lor, iar un seruj isi are costul sau meritat. Acesta reprezinta un motiv, in care parintii nu-si permit sa-si trimita copiii in tabara din pricina bugetul familial redus,  fiind nevoiti sa-si petreca vacanta in “fata blocului”. 

Tabara de copii din localitatea 2 MAI, jud. Constanta are o capacitate de 200 de locuri, insa din lipsa fondurilor, nu s-au mai facut renovari / investitii, iar parintii care nu-si permit sa-si trimita copiii in “tabere moderne”, inca apeleaza la acesta tabara, insa spatiile care erau destinate jocurilor, activitatilor culturale/ludice, sala de  servire a mesei,  erau nefunctionale, egrasiate, motiv pentru care Ateliere fara Frontiere in parteneriat cu asociatia Viitor Plus au initiat in parteneriat un santier de solidaritate  in favoarea copiilor, punand accent pe valorile comunitatii. 

Obiectivele santierului:

  • Reconditionarea  scenei  de spectacol din incinta taberei
  • Reconditionarea spatiilor de joaca
  • Reabilitarea dusurilor din curte
  • Reconditionarea / amenajarea spatiulul de servire a mesei
  • Echiparea  unei sali de informatica (internet cafe) in Tabara cu 5 calculatoare reconditionate de AFF
  • Amenajarea spatiilor verzi

Beneficiarii  directi ai proiectului, sunt  copiii si tinerii care vor alege ca in urmatoarele veri, sa-si petreaca vacanta in tabara de la 2 Mai, -  200 copii / tineri / sejur, in conditii decente, iar acestia pot fi : elevi, copii din case de tip familial, copii din medii rurale / urbane.

Multumiri voluntarilor: Alin , Gabi, Oana, Gabriela, Raluca, Ovidiu, Marius, Cristian,  Cristi, Maria, Ana, Alex, Mihaita, Crisan, Patrick, Victor, Lili,  Gica, Thalo, Corina!

ateliere fara frontiere