Ateliere Fara Frontiere se implica in eforturile de scadere a ratei abandonului scolar in judetul Hunedoara cu sprijinul Telekom Romania

Initiativa propusa de Ateliere Fara Frontiere in editia 2018 a competitiei Teimplici.ro a Telekom Romania a primit finantarea necesara si acum intra in faza de implementare. 150 de calculatoare complet echipate, reconditionate in atelierul reconect, vor ajunge in unitati de invatamant din Petrosani, Petrila, Bretea Romana, Buces, Romos si Orastie, unde au ca scop reducerea ratei de abandon scolar.

Read More
Dăm Click pe România 2019 - încă 1.000 de calculatoare donate proiectelor educaționale

Toți cei 1,7 milioane de copii înscriși în sistemul de învățământ primar și gimnazial au acces la doar 136.365 de calculatoare în școli. În România există un calculator la fiecare 12 copii, în medie, ba chiar la fiecare 20 de copii în mediul rural. Acesta este cel mai slab raport din Uniunea Europeană. Pentru a îmbunătăți situația decalajului informatic în România, Ateliere Fără Frontiere și Kaufland au semnat un nou parteneriat și, cu sprijinul Up România și al Fundației Up, vor dona încă 1.000 de calculatoare unităților de învățământ, organizațiilor non-profit și instituțiilor publice ce derulează proiecte educaționale prin programul Dăm Click pe România, din platforma EduClick.

Read More
Tara Duveanu