misiunea noastra

Picture1.png

Asociatia Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o organizatie romaneasca fara scop lucrativ, infiintata in 2008, pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate.

In acest scop, Ateliere Fara Frontiere a creat 3 activitati suport de insertie: atelierul reconect, atelierul remesh si ferma bio&co - intreprinderi sociale de insertie, in care oferim servicii personalizate de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica pentru formarea de comptente persoanelor care cumuleaza numeroase dificultati (somaj de lunga durata, adictii, dizabilitati, abandon scolar, violenta domestica, trafic de persoane, probatiune, pedepse privative de libertate, lipsa locuinta, etc).

In acelasi timp, acestor persoane le oferim o punere in situatie de munca cu contract de munca si salariu, pentru a avea acces la drepturi, a se reabilita si a invata deprinderile de munca. La sfarsitul parcursului de acompaniere socio-profesionala la Ateliere Fara Frontiere ii sprijinim sa se angajeze pe piata conventionala a muncii sau in forme protejate.

Atelierele sunt entitati fara personalitate juridica, veniturile din activitatile economice si fondurile obtinute din subventii si sponsorizari fiind utilizate exclusiv pentru activitatile asociatiei de interes general si nonpatrimonial.

In jurul activitatilor de insertie am creat programe, proiecte si campanii pentru a:

  • lupta impotriva excluziunii, saraciei si discriminarilor

  • lupta impotriva risipei si poluarii

  • construi solidaritatea si sustine educatia si dezvoltarea locala

Valorile noastre sunt:

  • Omul este in centrul tuturor activitatilor si proiectelor nostre

  • parteneriatul, mutualizarea experientei si deschiderea spre ceilalti este la baza tuturor actiunilor noastre

  • integrarea in tot ceea ce facem a principiilor de dezvoltare durabila, echitate sociala, egalitate de sanse, repartizare mai justa a resurselor, responsabilitate colectiva si individuala, economie sociala si circulara

Credem in Oameni!