Zalau, aprilie 2008

Santierul de solidaritate internationala din Zalau a fost organizat in partenariat cu Societatea Handicapatilor Zalau. Acest santier s-a desfasurat de pe aprilie pe mai a consistat in amenajarea locurilor de joaca.

Prin realizarea acestui proiect s-a urmarit :

  • amenajarea parcului de langa Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala (CITO) al SHZ, construirea unei gropi de nisip pentru copii, instalare banci, reconditionare balansoare, borduri, perimetru joaca copiii, amenajarea si plantarea de flori in parc ;
  • amenajarea curtii, spatiilor de joaca si a spatiilor verzi ale gradinitei nr 1 Zalau, partener al asociatiei Societatea Handicapatilor Zalau, respectiv construirea unei scene de teatru, echiparea cu porti de fotbal si cosuri de baschet a terenului de sport si amenajarea unor locuri de joaca in curtea gradinitei, precum si alte amenajari secundare (vopsit gard, foisor, balansoare si locuri de joaca).
  • folosirea, în calitate de beneficiari, a celor două amplasamente reamenajate de către copii, mai ales de către cei cu disabilităţi.

Proiectul s-a bazat si pe o altă componentă socială importantă care vizează implicarea ca voluntari a tinerilor aflaţi in dificultate, printr-un proces de reintegrare socio-profesională din Franta (regiunea pariziana) si din Romania, dar si a unora aflaţi in situatie de excelenta scolara si respectiv din Romania (Zalau).

Multumiri celor fara de care acest proiect nu ar fi fost posibil :

  • sponsorilor si partenerilor operationali – Autoritatea Nationala de Tineret, CENTRAS, DGADP Zalau, Gradinita nr 1 Zalau, Primaria Zalau, SC Prolotus, SC Transimont, SC Vidalis
  • asociatiei partenere locale : Societatea Handicapatilor Zalau
  • voluntarilor – Abdoulaye, Adrian, Adrian Jean Pierre, Adriana, Alex, Andrei, Benoit, Cosmin, Costin, Cyril, Dédé, Dodo, Fanny, Grégoire, Grégory, Ludivine, Moda, Monica, Moussa, Oana, Oana Cristina, Pierre, Raluca, Rodica, Samuel.