Tg Jiu, 2014

In perioada 20 iulie – 3 august, asociatia Ateliere Fara Frontiere a realizat un santier de solidaritate si dezvoltare locala in Targu-Jiu, Judetul Gorj. Actiunea a avut loc la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale, unde, pe perioada scolii, sunt gazduiti 90 de copii aflati in dificultate, o parte dintre acestia suferind de anumite dizabilitati. Cladirea este un fost orfelinat de capacitate mare, aflat la o distanta de aproximativ 6 kilometri de orasul Targu-Jiu.

Obiectivele propuse pentru santier au fost amenajarea unui parc de 700 de metri patrati, echipat cu mobilier pentru parcuri de joaca special pentru nevoile copiilor; renovarea cantinei complexului, atat interior cat si exterior pentru a le garanta copiilor accesul la mese gatite si nu in ultimul rand, asfaltarea intrarii in complex.

Proiectul va fi implementat de o echipă de 13 voluntari din partea Ateliere Fara Frontiere, majoritatea carora sunt persoane aflate in dificultate din punct de vedere social, dar lucreaza pentru a oferi o noua sansa atat lor cat si altora. De asemenea, li se vor alatura si alti localnici dornici sa isi ajute comunitatea.

Astfel, proiectul este un apel la implicare responsabila din partea societatii civile, care este invitata sa participe la dezvoltarea durabila a regiunii alaturi de persoane cu situatii sociale dificile care vor participa activ la imbunatatirea comunitatii.

Atat institutiile publice, cat si companiile private din regiune isi reafirma astfel valorile si au sansa de a influenta opinia publica in privinta marginalizarii si excluziunii sociale.

Acest proiect este sustinut de parteneri responsabili social cum ar fi, Kaufland Romania, Primaria Targu-Jiu si Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale.

In intervalul 2007-2013, alaturi de partenerii nostrii, am realizat 7 astfel de santiere in judetele Sibiu, Zalau, Dolj, Calarasi, Arad, Constanta si Prahova, in urma carora au rezultat peste 3.000 de beneficiari, 180 de voluntari, 6 terenuri de sport realizate si echipate si 5 sali de informatica dotate.

Fotografii de la Santierul de Solidaritate – Targu Jiu

ateliere fara frontiere