Sibiu, iulie 2007

Primul proiect in Romania realizat de Ateliers Sans Frontières a fost santierul de solidaritate internationala de la Sibiu, organizat in partenariat cu Fundatia Un Copil O Speranta (UCOS).

Acest santier s-a desfasurat la Sibiu de pe 9 pe 29 iulie a consistat in contruirea unei platforme multisporturi, precum si in amenajarea locurilor de joaca care inconjoara localul fundatiei. Fundatia UCOS se ocupa de copii cu handicap si incearca sa lupte impotriva abandonului printr-un serviciu de sprijin paramedical si psihologic pentru copii si familiile lor.

Un teren de sport a fost construit si locuri de joaca – balansoare, tobogane, groapa cu nisip – au fost reparate sau amenajate, curtea a fost nivelata si poate fi folosita de copii cu handicap sever de care se ocupa UCOS, precum si de copiii din cartier, care inainte nu aveau nici un teren de joaca în apropiere. Santierul de solidaritate internationala a cuprins si activitati ludice si sportive, animatii socio-culturale cu copii de la UCOS dar si cu copiii din cartierele din jur, precum si cu copii din Vurpar, sat situat la 25 km de Sibiu, unde fundatia UCOS desfasoara de mai multi ani de zile diverse proiecte in favoarea importantei comunitati Rom.

Grupul de voluntari care au realizat acest proiect a fost compus din persoane in dificultate din atelierul de insertiune Ateliers Sans Frontières din regiunea parisiana, tineri din cartierele pariziene periferice defavorizate si de la asociatii partenere, tineri din Consiliul Local al Tinerilor din Bucuresti sector 2.

Multumiri sponsorilor si partenerilor institutionali: ANT, Consiliul Judetean Sibiu, DJT Sibiu, DPC, Lafarge Romania, Primaria Sibiu, SC Sinecon, Unicef.

Mii de multumiri voluntarilor francezi si romani: Adi, Alex, Aminata, Emilie, Eric, Gaël, Goulven, Jimmy, Manu, Maryam, Nolwen, Pierre B, Pierre P, Piyoush, Richard, Ronan, Simon, Thierry

… si asociatiei partenere, Dnei Elena Tudorache, directoarea UCOS, intregii echipe UCOS, si in special domanei Stela, precum si asociatiei MaterForum si Fundatiei Parada.

 
ateliere fara frontiere