#Echipade10: Patrick

Pentru că acest an este unul cu totul special pentru Ateliere fără Frontiere (AFF), vrem să-l sărbătorim cum se cuvine. 10 ani este o vârstă importantă pentru noi, iar omul este și va fi întotdeauna în centrul tuturor proiectelor noastre. #Echipade10 este numele sub care vom publica o serie de articole prin care vrem să îi cunoașteți pe oamenii care fac ca lucrurile să se întâmple în AFF. Începem cu Patrick Ouriaghli, directorul responsabil cu dezvoltarea în Asociația Ateliere fără Frontiere. 

Patrick este parte din familia Ateliere fără Frontiere încă de la început, din 2008. El este cel care, alături de Raluca Ouriaghli, a adus din Franța în România un model de servicii sociale mai puțin întâlnit - inserția socio-profesională realizată de o organizație non-profit.

La început, când abia se mutase în România, își amintește că încerca, într-o formă de salut obișnuită în Franța, să pupe pe obraz toate doamnele pe care le întâlnea. Din această cauză, s-a confruntat cu destul de multe fețe mirate.

A fost puțin greu pentru ego”, glumește el.

În general, Patrick reușește să transmită partenerilor Ateliere fără Frontiere convingerea și entuziasmul său. Celor noi – pentru a susține AFF,  celor vechi– ca să rămână alături de organizație și oamenilor obișnuiți – ca să se implice în cauzele asociației.

Recunoaște că nu se pricepe prea bine la treburile administrative și la time management.

Uneori, am tendinta sa uit unde sunt lucrurile si care sunt procedurile. Fie fac prea multe lucruri, fie am o problema cu time managementul.

Oamenii care anulează eforturile întregii echipe - cei care deconstruiesc ceea ce alții s-au străduit să construiască - îl dezamăgesc. Crede că trebuie să lucrăm la construcția echipei în mod continuu și susținut, pentru ca astfel de momente să fie cât mai rare.

Pentru Patrick, importanța Ateliere fără Frontiere s-ar putea explica și printr-o listă de mai mulți „pentru că”, care începe pragmatic și continuă entuziast.  

Pentru ca este nevoie de ce facem noi. Pentru ca se poate. Pentru ca nimeni nu este neangajabil. Pentru ca vreau sa cred într-o societate care da o sansa tuturor. Pentru ca viitorul îl facem noi.

Cel mai mult își dorește ca AFF să reușească să producă o schimbare pe termen lung, să fie auzită și să aibă succes (în fiecare zi lucrătoare).

Când vine vorba de momente legate de muncă de care îi e drag să-și amintească, spune că, de fiecare dată când se întâlnește cu un fost angajat în inserție, admiră modul în care acesta reușește să lase în urmă greutățile prin care a trecut și să se bucure de viață.

Ultima data a fost când un fost angajat de suflet, Marius „DJ” Nicolae, a fost premiat de firma la care lucra – Just Master Activities. A fost «angajatul anului 2017».