#Echipade10: Daniel

Pentru că acest an este unul cu totul special pentru Ateliere fără Frontiere(AFF), vrem să-l sărbătorim cum se cuvine. 10 ani este o vârstă importantă pentru noi, iar omul este și va fi întotdeauna în centrul tuturor proiectelor noastre. #Echipade10 este numele sub care vom publica o serie de articole prin care vrem să îi cunoașteți pe oamenii care fac ca lucrurile să se întâmple în AFF.   

Astăzi îl cunoaștem pe Daniel Seserman. 

_MG_0977.jpg

Daniel lucrează la Ateliere fără Frontiere de mai bine de un an. El coordonează echipa care se ocupă de colectare echipamentelor IT uzate din atelierului reconect.

Pe termen lung Daniel spune că are nevoie să trăiască într-o societate bine pusă la punct. A găsit o rezolvare a acestei nevoi prin cultivarea valorilor Ateliere fără Frontiere: reciclarea, grija față de oameni și față de mediu.

Atunci când reciclăm, suntem mai conștienți de excesul de producție și consum. Asta ne poate face mai responsabili atunci când cumpărăm sau consumăm bunuri.

Daniel crede că ar trebui ca aceste exemple să fie mult, mult mai frecvente în societate și să fie adoptate toată lumea pentru a se produce o schimbare.

Dacă ar fi să numească rapid un lucru la care se pricepe foarte bine, acela ar fi construcțiile. La capătul opus se află IT-ul, despre care spune că nu este punctul său forte.

Până acum dezamăgirile din viața sa au fost legate de oameni.

Este foarte greu să treci peste, dar uneori nu ai încotro.

Ca să treacă peste aceste momente, Daniel spune că pentru el a funcționat autoeducarea. 

Cea mai plăcută amintire din experiența cu Ateliere fără Frontiere este de fapt o sumă a mai multor momente plăcute.

Amintirile sunt legate de toate momentele în care angajații în inserție mi-au cerut și am putut să le dau sfaturi și îndrumări vizavi de situații din viața lor. Lucruri care pentru mine erau normale, dar pentru ei păreau venite din abis.