#Echipade10: Roxana

Pentru că acest an este unul cu totul special pentru Ateliere fără Frontiere (AFF), vrem să-l sărbătorim cum se cuvine. 10 ani este o vârstă importantă pentru noi, iar omul este și va fi întotdeauna în centrul tuturor proiectelor noastre. #Echipade10 este numele sub care vom publica o serie de articole prin care vrem să îi cunoașteți pe oamenii care fac ca lucrurile să se întâmple în AFF.

Astăzi o cunoaștem pe Roxana, șefă de echipă în cadrul atelierului remesh. 

Roxana Albon - șefă de echipă re mesh  © Kathrin Weident Photography

Roxana Albon - șefă de echipă remesh ©Kathrin Weident Photography

Roxana lucrează la Ateliere fără Frontiere de trei ani. Însă, rolul ei - șefă de echipă -  este mult mai complex decât o sugerează descrierea din fișa postului. Ea este cea care îi învață pe angajații în inserție socio-profesională cum să măsoare și să taie bannare sau mesh-uri publicitare și să facă șabloane. Mai apoi, le arată cum să croiască din ele produse de modă etică: diferite modele de sacoșe, huse sau penare. Tot Roxana este și un model pentru angajații pe care îi îndrumă, dar, în același timp, și un sprijin moral. Le este prietenă, la nevoie, mamă, și, deseori, un antrenor pentru viață. 

Roxana spune că munca în cadrul Ateliere fără Frontiere înseamnă satisfacții multiple. 

Stii ca, datorita tie, oamenii care vin aici vor pleca cu o alta perceptie asupra vietii si a muncii în echipa

Roxana crede că uneori are prea multă încredere în oameni, lucru care a dezamăgit-o, dar la care lucrează ca să-l îmbunătățească. 

O rezolvare ar fi sa incerc sa fiu mai atenta 

O bucură lucrurile simple și se simte fericită ori de câte ori este ziua unui angajat în inserție. Sunt momente în care toată echipa Ateliere fără Frontiere se adună și se bucură alături de sărbătorit.

Dacă este ceva la care știe că se descurcă de minune, acel lucru este să-i învețe pe oameni croitorie. Dar, mai întâi, trebuie ca ei să vrea, spune Roxana.  În schimb, încă nu le-a dat de capăt noilor tehnologii de comunicare.