Cine ajută la (re)scrierea poveștilor de viață din AFF. Drumul de la beneficiar pasiv la cetățean responsabil

Organizația Națiunilor Unite susține că echitatea socială reprezintă fundația prosperității și coexistenței între națiuni. Echitate socială există atunci când oamenii au şanse egale pentru a reuşi în în cadrul unei societăţi. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, statul şi societatea trebuie să se asigure că sunt îndeplinite mai multe tipuri de măsuri.

IMG_5642.jpg

Pentru Asociația Ateliere fără Frontiere echitatea socială reprezintă motorul care ajută la îndeplinirea misiunii noastre: punerea în situație de muncă reală a persoanelor aflate în dificultate, astfel încât acestea să-și poată rescrie povestea. Fiecare persoană în dificultate care beneficiază de serviciile AFFF este angajată într-unul dintre atelierele noastre, devenind un contribuabil cu drepturi și obligații. Responsabili de acompanierea acestor angajați sunt colegii noștri, specialiștii în inserție socio-profesională prin acompaniere, care oferă ajutor specializat fiecăruia dintre ei.

Cu ocazia Zilei Echității Sociale, am ales să povestim în detaliu ce face departamentul care reprezintă inima asociației AFF: Departamentul Social. Acesta oferă un serviciu social unic în România: inserție socio-profesională.

Aici, fiecare persoană aflată în inserție socio-profesională primește sprijin personalizat, în funcție de nevoile sale, pentru a învăța ce presupune  un loc de muncă. Patru specialiști investesc lunar zeci de ore pentru a oferi acest sprijin: un responsabil de inserție socio-profeisonală, un consilier de inserție, un repsonsabil de formare profesională și plasare pe piața muncii și un psihoterapeut.

Atunci când o persoană aflată în mare dificultate ajunge la Ateliere fără Frontiere, departamentul social este atât primul, cât și ultimul contact pe care acea persoană îl are cu asociația. Dar, legătura nu se rupe, odată ce angajatul a ajuns la finalul parcursului de acompaniere socială și profesională, care, în funcție de nevoile fiecărei persoane, poate dura între doi și trei ani. Se întâmplă ca foștii angajați să rămână în contact cu departamentul social mult timp după ce se încheie această perioadă.

Cum ajung persoanele aflate în dificultate angajați în inserție în cadrul AFF?  

Persoanele defavorizate ajung la Ateliere fără Frontiere prin intermediul partenerilor noștri, care furnizează servicii medico-psiho-sociale. Printre aceștia se numără ONG-uri, instituții publice - penitenciare, servicii de probațiune sau Direcții Generale de Asistență Socială. În acest fel, parcursul individualizat de inserție se realizează prin complementaritatea serviciilor între AFF și partenerii de referire.

Prin intermediul unei fișe de referire, un chestionar standard trimis de parteneri și conceput de specialiștii noștri, în care sunt prezentate informații generale despre persoana recomandată, persoanele aflate în situații dificile pot deveni angajați în inserție.

Departamentul Social: interviul și selecția

Mai departe, consilierii în inserție de la Ateliere fără Frontiere susțin un interviu cu persoana recomandată, în urma căruia fac un diagnostic socio-profesional. Ei evaluează dacă persoana este motivată să muncească, dacă este aptă de muncă și, mai ales, dacă dorește să facă o schimbare în viața sa. Totuși, înainte ca aceste persoane să devină angajați în inserție, trebuie să beneficieze de un minim de stabilitate socială: un adăpost stabil și acces la servicii medicale publice.

Departamentul Social: rolul de consiliere și acompaniere

Atunci când o persoană aflată în dificultate ajunge la AFF, consilierul în inserție face un plan personalizat, răspunzând mai întâi la două întrebări: care sunt cele mai urgente probleme ale persoanei și ce resurse are pentru a le rezolva?

Rostul acompanierii sociale este să sprijine persoana pentru a putea găsi împreună cu aceasta soluții. De exemplu, consilierul în inserție va însoți o mamă și o va ajuta să-și înscrie copilul la grădiniță sau va însoți o persoană fără buletin la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor, pentru ca aceasta să-l obțină.

Consilierea este mai degrabă pe termen lung și variază de la cunoștințe despre cum să-ți gestionezi bugetul, cum să te porți într-o anumită situație socială, până la cum să folosești calculatorul, cum să gătești sau cum să crești copiii.

Consilierea făcută de specialiștii Ateliere fără Frontiere este de două tipuri: socio-profeisonală și psihoterapeutică, în timp ce acompanierea este socială și profesională. În plus, acest departament are rolul de a face posibil accesul la eventuale formări și calificări profesionale pentru fiecare individ.

Departamentul Social: rolul de mediator și monitorizare

De asemenea, colaborarea cu angajatorii se realizează tot prin intermediul departamentului social. După ce parcursul de inserție s-a terminat, urmează perioada în care fostul angajat în inserție va trebui să facă față unui loc de muncă real conform cerințelor de pe piața muncii.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, repsonsabilul de formare profesională și plasare pe piața muncii colaborează cu angajatorul pentru a organiza, de exemplu, stagii de practică pentru angajatul în inserție. De asemenea, îl învață cum să își redacteze un CV sau îl însoțește, pentru încurajare, până la ușa biroului în care va susține interviul cu angajatorul.

Odată angajat pe piața muncii, specialiștii din departamentului social ai Ateliere fără Frontiere fac o monitorizare post-angajare timp de șase luni. În acest timp, mențin legătura atât cu proaspătul angajat, cât și cu angajatorul lui.


Thalo jr - Articol Newsletter aprilie.jpg

 

Peste ani, ne întâlnim cu acești oameni la petreceri de Crăciun sau îi invităm să țină discursuri motivaționale pentru alți angajați în inserție. Tot atunci aflăm cu bucurie despre viața lor așezată.  Inima AFF, Departamentul Social, pulsează cu emoție pentru fiecare om care se menține angajat pe piața muncii convenționale, pentru fiecare mamă care-și ține alături de ea copiii, pentru fiecare bărbat care-și recapătă demnitatea, pentru fiecare tânăr ieșit din instituțiile de protecție ale statului care-și găsește calea.